Clătite keto fără lactate
deserturi, băuturi

Clătite keto fără lactate

Încă n-am cunoscut persoane care să nu fie amatoare de clătite. Din fericire, există destule rețete de clătite potrivite și pentru regimul alimentar sărac în carbohidrați. Inclusiv pe acest blog găsiți la o simplă căutare mai multe variante testate de mine de-a lungul timpului. Rețeta de azi este una specială: nu conține lactate. Am folosit cremă de cocos, care mi se pare un produs genial pentru a înlocui smântâna dulce. Sortimentul meu preferat este Cocomas (găsiți aici sau în magazinele naturiste).
Pentru o reușită sigură, vreau să vă las câteva observații legate strict de aceste clătite: la mixarea aluatului este mai bine să se utilizeze un blender vertical cu picior, pentru a obține o compoziție cât mai omogenă. O altă mențiune importantă ține de coacerea clătitelor: în afara metodei celor 2 tigăi, descrise mai jos, vă recomand să aveți tigăi de calitate, cu fundul gros și cu o suprafață antiaderentă bună. Suprafața tigăii nu trebuie unsă, astfel aluatul va aluneca mai ușor pe aceasta. Pe o tigaie bună clătita nu se va lipi, chiar dacă nu a fost unsă cu nimic. Și nu în ultimul rând: cantitatea de făină de cocos depinde de mărimea ouălor. Special am menționat greutatea ouălor folosite de mine, ca să vă fie mai ușor să vă orientați, dozând făina de cocos. Aceasta este foarte hidrofilă, astfel încât dacă puneți mai multă, aluatul se va îngroșa prea tare și nu va fi posibil de întins în strat subțire.

Pentru 5 clătite cu diametrul de 20 cm:

Într-un bol se mixează toate componentele. Vă recomand folosirea unul blender vertical cu picior, cu scopul omogenizării cât mai eficiente a compoziției. Se lasă aluatul să stea 10 minute.

Se încinge o tigaie de clătite și se toarnă câte un polonic din compoziție, mișcând tigaia, pentru ca aluatul să se întindă uniform. Când clătita e gata pe o parte, se răstoarnă dintr-o mișcare într-o altă tigaie, încinsă și ea. După ce clătita s-a rumenit și pe a doua parte, se ia tigaia de pe foc și se înclină deasupra unui platou, lăsând clătita să alunece pe el.

În acest mod se coc toate cele 5 clătite. Se pot servi imediat. La rece se vor rigidiza un pic, dar la temperatura camerei își recapătă flexibilitatea.
Poate nu se pretează a fi împăturite aceste clătite, dar se pot rula cu ușurință:


TOTAL: 420 grame, 1116.4 calorii, 31.1 proteine, 100.5 lipide, 22.8 carbohidrati, 14.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Clătite keto fără lactate
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply