Pulpe de pui pe rondele de varză
Pornind de la rețeta de felii de varză la cuptor, am decis să coc o dată cu varza și niște pulpe de pui, obținând astfel fel principal și garnitură dintr-un foc. Varza am tăiat-o rondele, pentru a se ține mai bine carnea pe ea. Cu minim de efort, vă iese o mâncare delicioasă, care este bună și reîncălzită a doua zi.
- 2 pulpe de pui
- 1 varză nu prea mare
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 1 lingură de muștar fără zahăr
- 3-4 căței de usturoi, pisați
- ½ linguriță sare
- cimbru, piper măcinat
- 2-3 linguri suc de lămâie, opțional
Varza se curăță de frunzele de deasupra și se taie rondele de circa 2 cm grosime. Acestea se așază într-o tavă pe hârtie de copt. Dacă e nevoie, se taie rondelele jumătăți, pentru a le potrivi astfel, încât să acopere uniform fundul tăvii.
Se prepară un amestec din ulei, muștar, usturoi, sare, condimente și, opțional, suc de lămâie. Se ung rondelele de varză cu acest amestec, folosind o pensulă.
Se așază pulpele de pui pe varză, ungându-le și pe acestea cu amestecul de mai sus.
Tava se dă în cuptorul încins la circa 170 grade C, pentru 1 oră, până când carnea este rumenită frumos.
TOTAL: 1300 grame, 1265 calorii, 85.3 proteine, 77.6 lipide, 51.3 carbohidrati, 16.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.