Cobbler keto cu afine
deserturi, băuturi

Cobbler keto cu afine

Sau poate e crumble? Oricum s-ar numi, acest desert este extraordinar. Îl preparam cândva des pe timpul verii, cu diverse fructe. Pentru stratul de deasupra foloseam fulgi de ovăz, zahăr și făină de grâu. În mod clar, nu era un desert sănătos. Varianta pe care v-o propun acum nu conține nici gluten, nici zahăr, iar gustul este cel puțin la fel de spectaculos. În loc de afine, se pot folosi mure sau zmeură. Cantitatea de îndulcitor se poate micșora. Puteți prepara toată cantitatea într-o singură formă sau în câteva forme mai mici. În acest caz, ajustați și timpul de coacere.

Pentru 2 porții generoase sau 4 porții mai modeste

Fructele se spală, se scurg și se pun într-un vas de ceramică uns cu puțin unt. Se stropesc cu suc de lămâie.
Într-un vas se amestecă făina de migdale, fulgii de cocos, îndulcitorul și untul moale, până la obținerea unei compoziții similare nisipului umed. Aceasta se distribuie peste fructe. Forma se dă în cuptorul încins la circa 200 grade C, pentru vreo 20-25 de minute, până se rumenește suprafața, iar sucul de fructe începe să iasă deasupra pe la margini.

Desertul se servește imediat.

La servire vă recomand să puneți câte o lingură de mascarpone deasupra, eu n-am avut.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Cobbler keto cu afine
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Leave a Reply