Creveți cu unt și pătrunjel
fel principal, garnituri

Creveți cu unt și pătrunjel

Pentru zile mai grăbite, e bine de avut o pungă de creveți în congelator. Se decongelează relativ rapid, iar gătirea durează efectiv câteva minute. Pentru un gust mai intens de unt, folosiți varianta clarifiată (ghee).

Pentru 2 porții

  • 500 g creveți congelați (după decongelare mi-au rămas 400 g)
  • 50 g de unt clarifiat (sau simplu) – cam o lingură cu vârf
  • suc de lămâie, sare
  • pătrunjel

Se încinge untul într-o tigaie, se pun creveții și se călesc 3-4 minute, amestecându-i periodic, să se facă uniform.
Se asezonează după gust cu sare și suc de lămâie, se stinge focul și se presară frunzele de pătrunjel.

Se pot servi imediat.


TOTAL: 465 grame, 846.6 calorii, 83.7 proteine, 54.1 lipide, 0.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Creveți cu unt și pătrunjel
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply