Creveți cu unt și pătrunjel
Pentru zile mai grăbite, e bine de avut o pungă de creveți în congelator. Se decongelează relativ rapid, iar gătirea durează efectiv câteva minute. Pentru un gust mai intens de unt, folosiți varianta clarifiată (ghee).
Pentru 2 porții
- 500 g creveți congelați (după decongelare mi-au rămas 400 g)
- 50 g de unt clarifiat (sau simplu) – cam o lingură cu vârf
- suc de lămâie, sare
- pătrunjel
Se încinge untul într-o tigaie, se pun creveții și se călesc 3-4 minute, amestecându-i periodic, să se facă uniform.
Se asezonează după gust cu sare și suc de lămâie, se stinge focul și se presară frunzele de pătrunjel.
Se pot servi imediat.
TOTAL: 465 grame, 846.6 calorii, 83.7 proteine, 54.1 lipide, 0.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.