Friptură de porc în stil grecesc
fel principal, garnituri

Friptură de porc în stil grecesc

Am mâncat acest tip de friptură în Grecia și am rămas uimită ce bine se potrivește brânza halloumi cu carnea. Deoarece acest tip de brânză are punctul de topire destul de ridicat, își păstrează forma în timpul gătirii. Aveți pe blog încă o rețetă cu halloumi.

Folosiți neapărat carne grasă, bucăți nu foarte mari, ca să se facă mai repede. Condimentele alegeți-le după propriul gust. Eu am folosit un mix grecesc pentru carne, care conține oregano, piper, chimion și fulgi de ardei. Cred că merge bine și cimbrul, și pudra de usturoi.

Pentru 6 porții

  • 1 kg fleică de porc (sau ceafă)
  • 200-250 g brânză halloumi
  • sare, condimente (cimbru, praf de usturoi, piper ș.a.)

Carnea se taie bucăți potrivite, se sărează și condimentează, și se lasă cam 1-2 ore la temperatura camerei.

Brânza halloumi se taie bucăți cu latura de circa 2-3 cm. Se dă prin condimente și se amestecă împreună cu carnea.

Se pune totul într-o tavă, se acoperă cu capac sau folie de aluminiu și se dă în cuptorul încins la circa 200 grade C. Peste o jumătate de oră se scoate folia, iar compoziția se amestecă un pic. Se mai lasă tava vreo 30 de minute, neacoperită, până când carnea și brânza se rumenesc.

Friptura se servește imediat, dar e bună și reîncălzită.

Carnea este foarte fragedă, iar brânza halloumi este moale și ușor cauciucată, îmbibată cu zeama de la carne, un deliciu!

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Friptură de porc în stil grecesc
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply