Fursecuri crăpate cu ciocolată, varianta keto
deserturi, băuturi

Fursecuri crăpate cu ciocolată, varianta keto

Înainte de a renunța la zahăr și gluten, unele dintre fursecurile mele preferate de Crăciun erau fursecurile crăpate cu ciocolată (vestitele chocolate crinkle cookies). Abia anul acesta am încercat să le prepar în varianta keto. Aș vrea să vă împărtășesc din observațiile mele: fursecurile keto nu s-au crăpat la fel de mult ca cele clasice. Iar îndulcitorul Green Sugar nu se păstrează la suprafață în timpul coptului, precum zahărul, ci se topește, formând un strat exterior crocant. Pentru a le da aspectul acela drăguț, de „înzăpezire”, a trebuit să mai trec fursecurile prin pudră și a doua oară, la câteva minute după ce le-am scos din cuptor. Per total, există o deosebire de aspect între fursecurile mele și cele cu zahăr. Însă gustul este excelent, practic identic, adică intens ciocolătos. Chiar merită să le încercați și voi!

Pentru circa 25-27 de bucăți

Într-un bol se amestecă toate componentele uscate ale rețetei, cu excepția îndulcitorului.
Într-un alt vas, la bain-marie, se topește ciocolata, se adauga untul, apoi îndulcitorul, amestecând până la omogenizare. Se mută compoziția într-un bol și se încorporează oul.

Apoi se adaugă mixul uscat. Trebuie să iasă un aluat destul de gros, ca o plastilină, care se lasă vreo jumătate de oră la temperatura camerei. Dacă s-a îngroșat prea mult și se sfărâmă, se adaugă un pic de unt topit. Dacă e prea moale, se pune puțină făină de cocos.

Într-o farfurie se pregătește îndulcitorul pudră. Se ia câte puțin din aluat, de mărimea unei nuci, se modelează o sferă, care se dă prin pudră și se pune pe o tavă așternută cu hârtie de copt.

Fursecurile se coc timp de circa 20 de minute la foc mediu (170 grade C). Atenție să nu le ardeți, nici nu se vede din cauza culorii, dar vor căpăta gust amărui, daca se întâmplă. După copt, fursecurile arată așa:

Se lasă un pic tava pe aragaz, vreo 5 minute, apoi se dau din nou prin îndulcitorul pudră și se pun pe o suprafață plană până la răcirea completă.

Se păstrează în cutie de tablă cu capac.


TOTAL: 505 grame, 2204.6 calorii, 49.9 proteine, 217.9 lipide, 21.2 carbohidrati, 38.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fursecuri crăpate cu ciocolată, varianta keto
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply