Girit ezmesi – cremă de brânză cu nuci
O rețetă de inspirație turcească, ce mi-a făcut cu ochiul și am executat-o îndată! Foarte bună această cremă de brânză cu nuci, unsă fie pe pâine, fie pe felii de ardei.
Pentru 4-6 porții
- 250 g brânză feta
- 250 g ricotta sau brânzică de casă (de tip cottage)
- câte o legătură de mărar și de pătrunjel
- 100 g miez de nucă
- 2-3 căței de usturoi
- 1-2 linguri ulei de măsline
- fulgi de ardei iute sau boia
Într-un robot se mixează brânza cu verdețurile, miezul de nucă, usturoiul și uleiul de măsline.
Compoziția se distribuie pe un platou și se fac niște adâncituri cu lingura. Se toarnă încă un pic de ulei de măsline deasupra, apoi se presară fulgii de ardei iute. Se poate servi imediat.
TOTAL: 665 grame, 1829.1 calorii, 81.9 proteine, 163.7 lipide, 24 carbohidrati, 10.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.