Prăjitură keto cu nes
deserturi, băuturi

Prăjitură keto cu nes

Iată o rețetă de prăjitură făcută cu ingrediente obișnuite pentru un adept al alimentației LCHF/keto. Nu aveți nevoie de făinuri de fibre sau gumă de xantan. Un amestec de făină de migdale și de cocos + restul ingredientelor dau ca rezultat o prăjitură cu gust incredibil. A avut un mare succes pe Instagram, unde am postat-o inițial. Am refăcut-o de mai multe ori, pentru a mă convinge că proporțiile sunt bune și pentru a-i face poze mai clare în proces. Totul de dragul vostru, pentru a vă reuși din prima o rețetă perfectă. Un rol important pentru gustul prăjiturii îl are îndulcitorul folosit: Green Sugar Gold, datorită aromei sale de caramel, care în combinație cu cafeaua este ceva de vis. Dacă nu aveți, folosiți Green Sugar clasic, prăjitura iese oricum excelentă la gust.

Pentru 12 porții

Nesul se dizolvă în iaurt.
Făinurile se amestecă cu praful de copt.
Ouăle se bat spumă cu îndulcitorul.

Se unesc cele 2 compoziții, apoi se adaugă mixul uscat.
Aluatul obținut se toarnă într-o tavă de silicon unsă cu unt sau una de metal/ceramică, tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pot pune nuci, opțional.
Prăjitura se coace la foc mediu (170 grade C) până se prinde suprafața și e elastică la atingere.

Eu am avut o formă cu diametrul de 18 cm, iar timpul de coacere a fost de 50 de minute. Primele 40 minute am avut forma acoperită cu hârtie de copt.

Prăjitura se scoate pe un grătar și se taie după răcire. Suportă excelent congelarea.


TOTAL: 565 grame, 1373.2 calorii, 57.9 proteine, 112.5 lipide, 46.7 carbohidrati, 20 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Prăjitură keto cu nes
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)

Leave a Reply