Pate de ficat, metoda rapidă
fel principal, garnituri salate, aperitive, diverse

Pate de ficat, metoda rapidă

Cel mai bun pate de ficat este, după mine, cel făcut la cuptor. Dar și varianta rapidă merită să fie luată în seamă. În maxim o jumătate de oră obținem un pate fin și gustos, numai bun pentru micul dejun sau ca aperitiv, servit pe felii de chifle pufoase.

Pentru circa 6-8 porții

  • 500 g ficat (eu am folosit de pui)
  • 1 ceapă (70 g)
  • 1 lingură de grăsime (untură sau unt clarifiat)
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml smântână dulce
  • 80 g unt
  • nucșoară, piper măcinat

Ficățeii se spală și se scurg bine. Într-o tigaie se încinge grăsimea și se pune ficatul, împreună cu ceapa și usturoiul tăiate mărunt.
Se țin pe foc mediu circa 8-10 minute, amestecând periodic.
Se sărează și se adaugă smântâna. Se lasă câteva clocote și se stinge focul.

În această etapă, aveți o mâncare delicioasă pe care o puteți servi cu orice fel de garnitură de legume.

După ce ficățeii s-au răcit, se mută într-un castron, se adaugă untul tăiat cuburi.
Se mixează cu blenderul de mână până la obținerea unei compoziții omogene. Se asezonează după gust, cu sare și condimente.
Se mută pateul într-un recipient cu capac, pentru a se păstra la rece.

Rezistă la frigider vreo 3 zile. Pentru a putea fi păstrat o perioadă mai lungă, se poate turna niște unt topit deasupra, cam de grosimea unui deget.
Se servește la mic dejun sau ca aperitiv.


TOTAL: 770 grame, 1615.5 calorii, 91.1 proteine, 137.6 lipide, 14.6 carbohidrati, 1.1 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pate de ficat, metoda rapidă
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply