Golden Milk / Turmeric Latte
deserturi, băuturi

Golden Milk / Turmeric Latte

Cine n-a auzit de această băutură plină de antioxidanți și cu efect antiinflamator (mai ales dacă folosim lapte vegetal)? O alternativă sănătoasă pentru cafea, care poate fi savurată în orice moment al zilei.
Pentru început, aveți nevoie de condimentele necesare. Găsiți acum foarte multe mixuri pentru Turmeric Latte (sau Golden Milk, sau Curcuma Latte). Eu îl am pe acesta, care conține turmeric, scorțișoară de Ceylon, ghimbir, nucșoară, cardamom și piper negru. Oricare ar fi, alegeți un mx FĂRĂ ZAHĂR și îndulciți cu ce vreți voi. Eu am folosit Grecostevia, varianta la pliculețe. Este o combinație dintre eritritol și stevia, are zero calorii și zero indice glicemic, de aceea este perfect pentru cei grijulii cu silueta lor, dar și pentru persoanele suferinde de diabet. Grecostevia are un gust neutru și nu alterează gustul celorlalte ingrediente. Este concentrat, astfel că se poate folosi în cantități mici.
Mai departe, vă decideți ce fel de lapte să folosiți. Cel mai bun este un lapte vegetal, de migdale sau cocos (pentru a omite efectul inflamator al lactatelor), dar iese bun și cu lapte clasic. Ca să mai scad cantitatea de carbohidrați din produsul final, eu am diluat smântână dulce cu apă.

Pentru 1 cană

Smântâna se diluează cu apă, se adaugă îndulcitorul și se pune într-un ibric pe foc.

După ce lichidul s-a înfierbântat, se mixează cu condimentele. Cel mai bine e să se folosească un blender de mână, pentru o omogenizare perfectă.

Băutura se mută într-o cană și se servește.


TOTAL: 252 grame, 419.8 calorii, 4.1 proteine, 43.8 lipide, 2.5 carbohidrati, 0 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Golden Milk / Turmeric Latte
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Leave a Reply