Omletă pufoasă în două culori
deserturi, băuturi fel principal, garnituri

Omletă pufoasă în două culori

O idee mai degrabă distractivă de a prepara o omletă. Dacă aveți timp la dispoziție, de ce nu? Stratul alb este pufos ca un sufleu, dar stabil. Nu este exclusă nici varianta îndulcită.

Pentru 1 porție

Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă (cu îndulcitorul, dacă e cazul). Gălbenușurile se amestecă cu smântâna și sarea.

Într-o tigaie de mărime potrivită se încinge grăsimea. Se toarnă compoziția de gălbenușuri și se ține un pic pe foc, cam 1 minut, până începe să se închege.

Se distribuie cu atenție albușul bătut. Se pune un capac și se dă focul mic de tot. Omleta e gata atunci când albușul este întărit (elastic la atingerea cu degetul). Se scoate pe un platou.

Se taie în 2 jumătăți care se suprapun și se apasă un pic, ca să se lipească între ele. Apoi omleta se poate servi.


TOTAL: 140 grame, 325.9 calorii, 14.7 proteine, 29 lipide, 1.6 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Omletă pufoasă în două culori
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply