Mucenici moldovenești keto din făină Szafi Reform (sau Ketomix universal)
deserturi, băuturi

Mucenici moldovenești keto din făină Szafi Reform (sau Ketomix universal)

Stilul de alimentație LCHF nu înseamnă să înlocuiești toate alimentele nesănătoase cu echivalentul lor de dietă. Acest mod de viață înseamnă în primul rând întoarcerea la hrana naturală, cât mai puțin procesată, iar eu sper că majoritatea rețetelor de pe acest blog ilustrează pe deplin străduința mea de a promova simplitatea în alimentație. Am susținut mereu că dulciurile sunt alimente nenecesare omului, reprezintă mai mult o recompensă psihologică (ce își are originea în consumul anterior de zahăr). Pe de altă parte, există tradiții alimentare care sunt puternic ancorate în creier, de aceea mulți nu pot să renunțe definitiv la unele feluri de mâncare, ce provoacă amintiri și nostalgii. Pentru cei care vor să păstreze un echilibru dintre alimentație sănătoasă și tradiții, periodic testez și public rețete de dulciuri (în special) care să aibă aspect și gust plăcut, cât mai apropiat de cele tradiționale, și să fie sărace în carbohidrați, dar care să fie consumate doar ocazional. Pe lângă vestita deja făină de migdale, precum și cea de cocos, în ajutorul nostru au fost create diverse mixuri de fibre din care se pot prepara aceste dulciuri. Până acum am testat 3 sortimente, NoCarb,  Szafi Reform și Ketomix universal. Rezultatele testelor le puteți găsi pe blog. Sfatul meu este să vă axați pe alimentele de bază bogate în nutrienți, iar dulciurile, indiferent din ce sunt preparate, să le consumați cu ocazii speciale.

Revenind la mucenici, rețeta de față este practic identică cu cea de aici, doar am schimbat făina de fibre. La coacere, este util și aici trucul cu punga de copt, pentru a asigura mediu mai umed în care să crească aluatul.

 Pentru 6 mucenici

Într-un castron se amestecă făina de fibre cu praful de copt și sarea.
Separat se bat ouăle cu îndulcitorul, crema de brânză, drojdia și aromele.
Se unesc compozițiile, adăugând și untul moale, parțial topit. Aluatul obținut este lipicios, se lasă să stea vreo 10-15 minute, după care va fi mai ușor de manevrat.
Cu mâinile unse cu puțin ulei de cocos, se împarte aluatul în 6 părți.
Fiecare bucată se împarte în 2 părți, din care se formează câte un șnur. Fiecare șnur se tăvălește prin nucă măcinată, apoi se unesc capetele, formând cercuri.

Apoi se unesc câte două cercuri, formând un opt. Mucenicii se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă tava într-o pungă de copt, a mea era mărimea XXL (35/45 cm) și numai bine a încăput tava în ea.

Se lasă vreo 30 de minute, apoi se bagă tava în cuptorul încins la foc mediu (circa 170 grade C) până ce mucenicii se rumenesc (la mine a durat cam 35 de minute). Se scoate punga de copt, apoi se mai lasă tava vreo 5-10 minute.

Între timp se prepară siropul: se dă în clocot apa cu îndulcitorul, se adaugă vanilia.

Când mucenicii sunt gata, se ung cu o pensulă pe toate părțile cu siropul fierbinte, până ce acesta se absoarbe în întregime. Pentru luciu, se pot unge cu un pic de unt.


TOTAL: 572 grame, 1054.7 calorii, 31 proteine, 80.7 lipide, 89.3 carbohidrati, 81.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Mucenici din făină Szafi Reform
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Leave a Reply