Negresă cu dovlecel
deserturi, băuturi

Negresă cu dovlecel

Cu această rețetă am participat la Campania “Povești savuroase de toamnă #farazahar” organizată de NoSugarShop.
#Retetefarazahar #nosugarshop
O prăjitură moale, cu gust intens de cacao, fără lactate. Moliciunea și finețea prăjiturii este dată anume de dovlecel, nu vă faceți griji, nu se simte gustul lui deloc. Găsiți ingredientele necesare rețetei pe site-ul NoSugarShop.ro.

Pentru o formă de 20 x 20 cm (16 porții)

Dovlecelul se dă prin răzătoarea mică și se stoarce de lichid. Se pune într-un castron, se adaugă ouăle, îndulcitorul și aromele. Se bate compoziția cu un tel, se adaugă uleiul, apoi se încorporează făinurile, praful de copt și pudra de cacao.

Aluatul obținut trebuie să fie destul de gros, dar să cadă de pe lingură. După vreo 5 minute, se va mai îngroșa. Dacă e nevoie, mai puneți un pic de făină, dar nu exagerați. Făina de cocos este foarte hidrofilă, este foarte ușor să scăpați prea multă, iar aluatul devine tare și sfărâmicios.

Aluatul se toarnă într-o tavă (a mea a avut dimensiunile 20 x 20 cm), pe hârtie de copt. Negresa se coace circa 1 oră la foc mediu (170 grade C). Trebuie să se prindă pe toată suprafața, dar să rămână moale și elastică la atingere.

Se scoate pe un grătar și se porționează după răcire. Opțional, se poate glazura sau unge cu cremă, dar și simplă este minunat de bună.

Se păstrează într-un recipient acoperit. Se poate și congela.


TOTAL: 695 grame, 1856.2 calorii, 67.9 proteine, 180.4 lipide, 26.9 carbohidrati, 24.6 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Negresă cu dovlecel
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply