Omletă cu sparanghel
În plin sezon, profit de prețul decent al acestei legume minunate care este sparanghelul, pentru a o folosi în diverse rețete.
Pentru 1 porție
- 3-4 tije de sparanghel
- 2 ouă
- sare, piper
- 1 lingură de ulei de cocos
Tijele de sparanghel se spală, se rupe vârful lemnos, dacă e cazul (un pont: dacă îndoiți tijele puțin în partea de jos, acestea se vor rupe exact în locul în care trebuie). Se taie în 3-4 segmente.
Într-o tigaie se încinge uleiul de cocos, în care se călește sparanghelul timp de 3-4 minute. Se amestecă din când în când, pentru a se rumeni uniform. Se adaugă ouăle bătute cu sare și piper și se lasă sub capac la foc mic, până se prinde suprafața.
Se servește imediat.
TOTAL: 225 grame, 319.8 calorii, 16.5 proteine, 27.1 lipide, 5.1 carbohidrati, 2.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.