Pâine crocantă cu cașcaval și semințe
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Pâine crocantă cu cașcaval și semințe

Pentru a prepara această pâine, nu vă trebuie făină de niciun fel, și nici tărâțe de psyllium. Proporția de semințe o puteți diversifica după gust și în funcție de ce aveți în casă. Dacă doriți să folosiți mai multe semințe de dovleac, e bine să le spargeți un pic în râșniță sau blender, ca să se țină legată compoziția.

Pentru circa 20 de bucăți

Cașcavalul se rade prin răzătoarea mare. Se adaugă ouăle, apoi semințele.

 

Se amestecă bine până la omogenizare. Se toarnă compoziția într-o tavă pe hârtie de copt, se nivelează până la o grosime de circa 5 mm.

Se dă în cuptorul încins la 160 grade C. După primele 5 minute se scoate tava și se trasează cu cuțitul liniile după care se va face porționarea. Se da tava înapoi la cuptor, verificând din când în când (semințele se pot arde foarte ușor), întorcând feliile sau schimbându-le cu locul, dacă e nevoie. Pâinea e gata când e rumenită uniform. Se lasă la răcit, apoi se rupe bucăți după liniile trasate. Se poate păstra la temperatura camerei, până la 7 zile, într-un vas cu capac.

Special pentru cititorii blogului Rețete LCHF magazinul NoSugarShop.ro oferă un cod de reducere de 5% la orice comandă: ReteteLCHF5.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pâine crocantă cu cașcaval și semințe
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply