Piept de pui învelit în bacon
fel principal, garnituri

Piept de pui învelit în bacon

O altă metodă de a îmbunătăți gustul mai fad al pieptului de pui (încă una găsiți aici). Învelit în felii grase de bacon, pieptul de pui capătă savoare și aromă plăcută.

Pentru 4 porții

  • 500 g piept de pui, de preferință de la pui crescut în curte
  • 200 g bacon feliat cât mai subțire
  • piper, cimbru sau mix de condimente pentru carne

Pieptul de pui se taie fâșii mai groase, în circa 12-13 bucăți. Se condimentează, de sare nu e nevoie, întrucât baconul este destul de sărat. Se lasă vreo jumătate de oră, apoi se înfășoară fiecare bucată de carne în fâșii de bacon.

Se pun bucățile de pui într-o tavă care se dă în cuptorul încins la circa 200 grade C, pentru vreo 30-40 de minute.

Se servește cu o garnitură la alegere sau cu murături (de exemplu, cu o salată din varză murată).

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Piept de pui învelit în bacon
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply