Piept de pui călit în unt
fel principal, garnituri

Piept de pui călit în unt

Pieptul de pui este o carne slabă și din acest motiv, gătitul o usucă destul de mult. O metodă de a o face suculentă este călitul ei în unt. Carnea devine mai moale și capătă savoare.

Pentru 2 porții:

  • 1 piept de pui
  • 50 g unt
  • sare, piper

Într-un ceaun cu fundul gros se topește untul la foc mediu.

Pieptul de pui se taie în 2 bucăți, se spală cu apă rece și se usucă cu un prosop de hârtie.

Când untul este încins, se pune pieptul de pui. Se lasă la foc mediu spre mare circa 3-4 minute, până se rumenește ușor pe o parte. Apoi se întoarce pe cealaltă parte, se micșorează focul și se pune capacul. Se mai ține 7-8 minute.

                

După acest timp se închide focul, se presară un pic de sare și piper proaspăt măcinat peste pui, apoi se mai lasă sub capac vreo 5-10 minute.

Se servește cu o salată de crudități și/sau avocado, fie cu piure de conopidă (o sa vin în curând cu rețeta).

Sosul de unt rămas în ceaun este delicios turnat peste garnitura.

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Piept de pui călit în unt”

Leave a Reply