Piept de pui călit în unt
fel principal, garnituri

Piept de pui călit în unt

Pieptul de pui este o carne slabă și din acest motiv, gătitul o usucă destul de mult. O metodă de a o face suculentă este călitul ei în unt. Carnea devine mai moale și capătă un gust mult mai bun.

Pentru 2 porții:

  • 1 piept de pui
  • 50 g unt de minim 80% grăsime (dacă aveți clarifiat, e și mai bine)
  • sare, piper

Într-un ceaun sau o tigaie wok se topește untul la foc mediu.

Pieptul de pui se taie în 2 bucăți și se șterge cu un prosop de hârtie.

Când untul este încins, se pune pieptul de pui. Se lasă la foc mediu spre mare circa 3-4 minute, până se rumenește ușor pe o parte.

Apoi se întoarce pe cealaltă parte, se micșorează focul și se pune capacul. Se mai ține 7-8 minute.

După acest timp se închide focul, se presară un pic de sare și piper proaspăt măcinat peste carne, apoi se mai lasă sub capac vreo 5-10 minute.

Se servește cu o garnitură din legume, în cazul meu a fost fasole verde păstăi, și/sau cu ceva crudități.

Sosul de unt rămas în ceaun este delicios turnat peste garnitura.


TOTAL: 350 grame, 681.5 calorii, 70.2 proteine, 43.7 lipide, 1.1 carbohidrati, 0.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Piept de pui călit în unt
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

1 thought on “Piept de pui călit în unt”

Leave a Reply