Piept de pui călit în unt
fel principal, garnituri

Piept de pui călit în unt

Pieptul de pui este o carne slabă și din acest motiv, gătitul o usucă destul de mult. O metodă de a o face suculentă este călitul ei în unt. Carnea devine mai moale și capătă un gust mult mai bun.

Pentru 2 porții:

  • 1 piept de pui
  • 50 g unt
  • sare, piper

Într-un ceaun cu fundul gros se topește untul la foc mediu.

Pieptul de pui se taie în 2 bucăți și se șterge cu un prosop de hârtie.

Când untul este încins, se pune pieptul de pui. Se lasă la foc mediu spre mare circa 3-4 minute, până se rumenește ușor pe o parte. Apoi se întoarce pe cealaltă parte, se micșorează focul și se pune capacul. Se mai ține 7-8 minute.

                

După acest timp se închide focul, se presară un pic de sare și piper proaspăt măcinat peste pui, apoi se mai lasă sub capac vreo 5-10 minute.

Se servește cu o salată de crudități și/sau avocado, fie cu piure de conopidă.

Sosul de unt rămas în ceaun este delicios turnat peste garnitura.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Piept de pui călit în unt
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Piept de pui călit în unt”

Leave a Reply