Piept de pui călit în unt
fel principal, garnituri

Piept de pui călit în unt

Pieptul de pui este o carne slabă și din acest motiv, gătitul o usucă destul de mult. O metodă de a o face suculentă este călitul ei în unt. Carnea devine mai moale și capătă un gust mult mai bun.

Pentru 2 porții:

  • 1 piept de pui
  • 50 g unt de minim 80% grăsime (dacă aveți clarifiat, e și mai bine)
  • sare, piper

Într-un ceaun sau o tigaie wok se topește untul la foc mediu.

Pieptul de pui se taie în 2 bucăți și se șterge cu un prosop de hârtie.

Când untul este încins, se pune pieptul de pui. Se lasă la foc mediu spre mare circa 3-4 minute, până se rumenește ușor pe o parte.

Apoi se întoarce pe cealaltă parte, se micșorează focul și se pune capacul. Se mai ține 7-8 minute.

După acest timp se închide focul, se presară un pic de sare și piper proaspăt măcinat peste carne, apoi se mai lasă sub capac vreo 5-10 minute.

Se servește cu o garnitură din legume, în cazul meu a fost fasole verde păstăi, și/sau cu ceva crudități.

Sosul de unt rămas în ceaun este delicios turnat peste garnitura.


TOTAL: 350 grame, 681.5 calorii, 70.2 proteine, 43.7 lipide, 1.1 carbohidrati, 0.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Piept de pui călit în unt
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

1 thought on “Piept de pui călit în unt”

Leave a Reply