Salată de crudități
salate, aperitive, diverse

Salată de crudități

O rețetă banală, de fiecare dată diferită, în funcție de legumele disponibile. Vă propun trei variante, ingredientele care le dau savoare sunt fie brânzeturile, fie smântâna. Puteți experimenta cu ce vreți voi, cu legume pe gustul vostru. Singura condiție e ca acestea să fie crescute deasupra solului (excepție face ceapa, care e considerată condiment și se folosește în cantitate mică)


Pentru 2 porții:

  • o mână de frunze de rucola / valeriană / baby spanac (se găsesc în supermarketuri la casolete de circa 100-125 g)
  • 4-5 roșioare cherry sau 1-2 roșii mai mari
  • 1 castravete mic
  • jumătate de ardei roșu (capia sau gras)
  • o ceapă mică
  • 50 g brânză cu mucegai albastru
  • sare, piper, ulei de măsline

 


Pentru 2 porții:

  • 5-6 roșioare cherry sau 2-3 roșii mai mari
  • 1-2 castraveți
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă mică
  • 50 g telemea
  • 100 g smântână mai grasă (minim 20% grăsime)
  • sare, piper

 


Pentru 2 porții:

  • 5-6 frunze mari de salată verde
  • 1 fir ceapă verde
  • măsline (opțional)
  • 1 ardei capia
  • câteva roșii cherry, opțional
  • 2 linguri de parmezan ras
  • sare, piper, ulei de măsline
  • oțet/suc de lămâie, opțional

Legumele și verdeața se spală, se taie bucăți potrivite. Roșiile cherry se pot lăsa întregi. Brânza cu mucegai și telemeaua se taie cuburi. Se pun componentele salatei într-un castron și se asezonează fix înainte de servire.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de crudități
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Leave a Reply