Pâine keto din făină mix de fibre fără carbohidrați
Entuziasmul cu care sunt căutate rețetele de pâine low-carb (conform statisticilor blogului) mă inspiră să încerc noi rețete de pâine și să vi le prezint pe blog. Azi am o variantă făcută cu vestita deja făină mix de fibre fără carbohidrați. A ieșit o pâine nu foarte mare, dar pufoasă și perfectă pentru tartine. Mie îmi place să o prăjesc un pic la prăjitorul de pâine, înainte de a o consuma.
- 3 ouă
- 50 ml ulei de cocos sau de măsline
- 50 ml apă
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță praf de copt
- 50 g făină mix de fibre fără carbohidrați sau făină Szafi Reform
Într-un bol se bat ouăle cu sarea, folosind un tel sau un mixer. Se adaugă apa și uleiul, se mai bate un pic. Apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt, obținându-se un aluat grosuț și lipicios. Se toarnă într-o tavă așternută cu hârtie de copt (a mea are 21 cm lungime), se nivelează suprafața și se dă în cuptorul încins la circa 170 grade C.
Pâinea mea a fost gata cam după 50 de minute, după ce a crescut și s-a rumenit nițel, iar suprafața a devenit ușor elastică la atingere.
Se taie după răcirea completă. Se păstrează preferabil la rece.
Ce rapida si simpla e reteta! Si painea arata grozav! Trebuie sa o incerc si eu.
Da, făina asta își merită banii. Fii atentă că mai am 2 rețete interesante în draft cu ea. O să le postez cât de curând. 😉