Pâine LCHF cu parmezan
Mai puțin crocantă ca cealaltă pâine, dar foarte aromată. Datorită prezenței parmezanului în compoziție, feliile de pâine se manevrează mai ușor și se scot foarte simplu de pe tavă. Sursa: cilantro.ru
Pentru măsurători, folosiți o cană gradată de 250 ml
Pentru 1 tavă mare de aragaz:
- 1 cană de semințe de susan
- ½ cană de semințe crude de floarea soarelui sau de dovleac
- 50 g parmezan ras
- 1 linguriță de tărâțe de psyllium
- 2 ouă
- ½ cană de apă
- sare
- opțional, ierburi uscate, piper, praf de usturoi
Semințele se dau câteva secunde printr-un robot/râșniță, fără să ajungă pulbere.
Se adaugă restul componentelor, se amestecă bine și se lasă câteva minute, ca tărâțele să-și facă treaba.
Se așterne o tavă mare (cea de la aragaz e perfectă) cu hârtie de copt, nu e nevoie să fie unsă. Se întinde compoziția cu o paletă sau cu o lingură. Trebuie să fie o grosime de câțiva mm.
Se bagă în cuptor pentru circa 10 minute, apoi se scoate tava și se taie cu cuțitul în felii (20-24). Se mai lasă în cuptor până toată suprafața devine crocantă. Atenție: pâinea are tendința să se ardă pe la margini, așa că la fiecare câteva minute se va scoate tava și se vor rupe bucăți care se vor întoarce, li se schimbă locul în tavă, cele din mijloc mai spre margine și invers. Pe măsură ce se coc, se scot. Ultimele bucăți se lasă în cuptorul stins, cu ușa întredeschisă.
După răcirea completă, pâinea se păstrează foarte bine în casolete de plastic sau tablă cu capac.