Pancakes keto cu dovleac
deserturi, băuturi

Pancakes keto cu dovleac

Cu această rețetă am participat la Campania “Povești savuroase de toamnă #farazahar” organizată de NoSugarShop.
#Retetefarazahar #nosugarshop
Aromate și delicate, aceste clătite groase cu dovleac vă vor lumina diminețile de weekend de toamnă. Poate nu sunt pufoase și aerate, precum cele clasice, în schimb sunt cremoase, zici că sunt felii de cheesecake, pe cuvânt! Încercați-le neapărat și îmi veți da dreptate! Găsiți ingredientele necesare rețetei pe site-ul NoSugarShop.ro.

Pentru 8-9 bucăți

Într-un bol se mixează dovleacul copt cu ouăle, smântâna, îndulcitorul și aromele. Se încorporează cu un tel făina de cocos, praful de copt și guma de xantan. Aluatul obținut se lasă 10 minute, timp în care se va îngroșa. Dacă e nevoie, mai puneți un pic de făină, dar nu exagerați. Făina de cocos este foarte hidrofilă, este ușor să scăpați prea multă, iar aluatul devine tare și sfărâmicios.

Într-o tigaie se încinge puțin ulei de cocos. Se pun clătitele cu o lingură pe suprafața încinsă, apăsând un pic cu lingura, ca să iasă o grosime de cel mult 1 cm. Se pune capacul și se țin clătitele la cel mai mic foc, timp de vreo 4 minute. Se întorc cu atenție (sunt destul de fragile, dar cu o paletă lată nu veți întâmpina probleme la întors) și se lasă sub capac încă vreo 4 minute, tot la foc mic.

Clătitele gata vor fi destul de moi, dar se vor mai întări pe măsură ce se răcesc. De aceea atunci când sunt gata, se scot pe un platou și se lasă 5-15 minute înainte de servire.


TOTAL: 565 grame, 938.7 calorii, 34.8 proteine, 78.2 lipide, 23.5 carbohidrati, 19.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pancakes keto cu dovleac
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply