Pastă de sardine
Dacă vizitați blogul meu de mai multă vreme, cu siguranță știți că îmi plac mult salatele tartinabile. Mi se par potrivite atât pentru o masă rapidă, cât și pentru ocazii festive. Rețeta de azi este dedicată în special amatorilor de pește. Sardinele sunt niște peștișori nepretențioși, mereu pescuiți (nu există sardine de crescătorie), sunt o sursă foarte bună de acizi grași Omega 3, vitamina B12, calciu și alte minerale. De asemenea, sunt bogate în proteine. Sardine proaspete se pot consuma doar în locurile unde acestea sunt pescuite, dar din fericire, se găsesc peste tot și la conserve, care au un preț accesibil. Vă recomand să alegeți sardine pescuite în Oceanul Atlantic (sursa trebuie să fie menționată pe cutie). Cea mai bună variantă este cea în ulei de măsline sau în suc propriu. Evitați, pe cât posibil, orice fel de pește conservat în ulei de floarea soarelui. Mai multe informații despre uleiurile din semințe și de ce trebuie să le evităm puteți citi aici.
Pentru 1-2 porții:
- 2 ouă fierte tari
- 1 cutie de sardine în ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- sare, piper măcinat
Mai simplu de atât nu se poate: într-un vas se mărunțesc cu o furculiță (sau cu un blender de mână, dacă se dorește o compoziție mai fină), ouăle fierte, ceapa și sardinele, împreună cu uleiul din conservă. Dacă e nevoie, se mai adaugă un pic de ulei de măsline.
Se asezonează după gust și se servește. Eu am folosit biscuiți keto sărați și a fost o combinație tare bună. La fel de bine merge și cu legume crude (ardei, castraveți, andive).
TOTAL: 265 grame, 430.6 calorii, 45 proteine, 26.1 lipide, 4.2 carbohidrati, 0.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.