Mere false, umplutură pentru pandișpan și alte dulciuri keto
deserturi, băuturi

Mere false, umplutură pentru pandișpan și alte dulciuri keto

V-am arătat deja această idee pe pagina de facebook a blogului. O public și aici, pentru a fi găsită mai ușor.
Sincer, am avut mare bătaie de cap la găsirea unei denumiri adecvate pentru această rețetă. În comunitățile keto internaționale i se mai spune „mock low carb apple pie filling”. Ideea de a folosi dovlecelul pe post de mere nu ține neapărat de frustrarea că nu le poți consuma într-un mod de alimentație low-carb. Mi s-a părut mai degrabă o idee distractivă de a utiliza într-un mod diferit o legumă banală. Gustul final, după mine, se apropie mai mult de cel al ananasului, decât al merelor, dar oricum este unul bun. Vă îndemn să încercați și voi rețeta și să-mi spuneți părerea voastră.
🙂

  • 1 dovlecel/zucchini de circa 350-400 g
  • 1-2 linguri de Edulcorem Stevia 1:2, sau alt îndulcitor, după gust
  • sucul și coaja rasă de la ½ lămâie
  • 1 cubuleț de unt (30 g)
  • scorțișoară

Dovlecelul se curăță de coajă și eventualele semințe  mai mari, și se taie cubulețe. Acestea se pun într-un ibric, se adaugă îndulcitorul, sucul și coaja de lămâie. Compoziția se ține pe foc mic, sub capac, vreo 10 minute, amestecând periodic. Apoi se adaugă untul și scorțișoara și se mai lasă fără capac, vreo 2-3 minute.

Se lasă la răcit, apoi se folosește la o rețetă concretă, de exemplu, se încorporează într-un pandișpan. O să public rețeta în curând.

Pont: pentru o tartă, dovlecelul se va da prin răzătoarea mare și se va ține pe foc mai puțin (5-7 minute).

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Mere false, umplutură pentru pandișpan și alte dulciuri keto
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply