Tocană de vită cu ceapă
fel principal, garnituri

Tocană de vită cu ceapă

Un adevărat „comfort food” această tocană, numai bună de preparat și consumat pe timp rece. Cel mai potrivit vas pentru a prepara tocana este o oală de fontă emailată. Dacă nu aveți, vă recomand să vă luați. Se găsesc periodic la Lidl, sau puteți să vă uitați și aici. O astfel de oală este convenabilă, pentru că puteți începe gătitul pe aragaz (călirea cărnii, a legumelor), apoi să o continuați la cuptor, fără a muta alimentele în alt vas. Fonta ajută la păstrarea îndelungată a căldurii, iar suprafața emailată face ca oala să fie foarte ușor de întreținut.
Dacă dețineți un slow cooker, puteți prepara tocana în el. Procedeul este similar, doar că timpul trebuie ajustat în funcție de temperatura setată.

Pentru 3 porții

  • 500 g cubulețe de vită
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de untură (sau grăsime de pasăre, seu de vită, sau ulei de cocos dezodorizat)
  • sare, piper, alte condimente, după gust
  • usturoi, opțional

Într-un vas care va merge la cuptor se încinge grăsimea, în care se călesc ușor cuburile de vită, amestecându-le un pic. Trebuie doar să-și schimbe culoarea și să înceapă să se rumenească. Se adaugă ceapa tăiată julien și se mai ține un pic pe foc. Se asezonează, se acoperă cu un capac termorezistent (sau cu folie de aluminiu) și se dă vasul în cuptorul încins la 150 grade C pentru 2 ore. Mai verificați periodic, dacă nu e suficient lichid lăsat de carne, mai adăugați un pic de apă fierbinte. Dar dacă e prea mult lichid, în ultimul sfert de oră scoateți capacul.

La sfârșit, dacă doriți, puteți pune un cățel zdrobit de usturoi.

Tocana de vită cu ceapă se servește cu orice fel de garnitură de legume doriți (noi am preferat piureul de ouă). Este un deliciu suprem.


TOTAL: 580 grame, 1323.2 calorii, 120 proteine, 76 lipide, 5.1 carbohidrati, 0.7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tocană de vită cu ceapă
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply