Piure din ouă, keto carnivor
fel principal, garnituri

Piure din ouă, keto carnivor

Alimentația carnivoră presupune consumul doar al alimentelor de origine animală (carne, organe, ouă, lactate grase, grăsimi animale) și are destui adepți. Dacă vă interesează subiectul, mai multe detalii puteți citi aici. Deși nu mă alimentez 100% carnivor, bântui cu interes prin comunitățile cu rețete specifice. Una care mi-a atras atenția este cea de față. Am încercat-o deja de câteva ori și de fiecare dată am fost uimită de consistența catifelată și gustul fin. Tehnic, este o omletă, dar modul de preparare o transformă în ceva cu adevărat special. Nu rămâne decât să o încercați și voi, ca să-mi dați dreptate!
Vă las și câteva ponturi, pentru a obține un rezultat de excepție:
* Folosiți unt de calitate, pe cât posibil. Un unt ieftin, cu miros de acrit, va strica iremediabil piureul. Nu micșorați cantitatea de unt, e nevoie de 10 g de unt la fiecare ou (dacă doriți, puteți pune chiar mai mult).
* Smântâna dulce este opțională, eu o adaug pentru o consistență un pic mai fluidă, dar am făcut și fără. Piureul iese la fel de savuros.
* Focul trebuie să fie mic, ca ouăle să reușească să se îmbine armonios cu untul. Compoziția de ouă trebuie să rămână cremoasă, un foc prea mare o va face cauciucată. Va ieși o omletă spartă, tot bună, dar nepotrivită pentru a face piure din ea.

Pentru 2 porții consistente

  • 6 ouă
  • 60 g unt de calitate (minim 80% grăsime)
  • ½ linguriță sare (sau după gust)
  • 2 linguri de smântână dulce, opțional

Într-o farfurie adâncă se sparg ouăle, se adaugă sarea și se bat foarte puțin cu o furculiță. Nu e nevoie de omogenizare.

Într-o tigaie mare se lasă untul la topit, la foc mic. Înainte da acesta să înceapă să sfârâie, se adaugă ouăle. Cu ajutorul unei palete din lemn sau silicon, se amestecă în permanență, cu mișcări de curățare a fundului și marginilor tigăii, până ce toată compoziția se coagulează și are forma unor zdrențe. Atenție: nu exagerați, zdrențele trebuie să rămână cremoase, toată procedura durează la mine maxim 3 minute.

Apoi repede se răstoarnă omleta spartă într-un castron și se mărunțește cu mixerul vertical, adăugând opțional smântâna dulce înfierbântată. Trebuie să iasă un piure pufos, de o culoare foarte plăcută (în special dacă se folosesc ouă de țară).

Piureul se servește imediat, ca garnitură la carne (cum am făcut aici) sau pe lângă niște legume.


TOTAL: 420 grame, 1053.3 calorii, 43.5 proteine, 96 lipide, 4.1 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Piure din ouă, keto carnivor
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Leave a Reply