Cea mai simplă turtă dulce keto
Baza acestei rețete sunt biscuiții sărați. Doar adăugând la aluat îndulcitor și arome, obținem cu ușurință turtă dulce fără zahăr și fără gluten.
Pentru 16-18 bucăți
- 1 ou
- 50 g Green Sugar
- 150 g făină de migdale
- ½ linguriță praf de copt
- 1 linguriță de mix de condimente pentru turtă dulce sau:
- ½ linguriță scorțișoară
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- ¼ linguriță cuișoare măcinate
Într-un bol se amestecă toate componentele rețetei. Trebuie să iasă un aluat de consistența plastilinei, ușor lipicios. Acesta se întinde între 2 hârtii de copt sau folii de silicon, unse cu puțin ulei de cocos, până la o grosime de circa 3-5 mm. Aluatul întins se decupează cu formele dorite, iar biscuiții obținuți se transferă cu grijă pe o tavă așternută cu hârtie de copt.
Se coc la circa 160 grade C, vreo 8-12 minute, verificând periodic, întrucât se pot arde foarte ușor. Turta dulce se scoate pe un grătar să se răcească și se păstrează (multe zile) în cutii de tablă cu capac.
TOTAL: 260 grame, 1016.4 calorii, 38.9 proteine, 106.8 lipide, 15.1 carbohidrati, 13.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.