Coaste de vită la cuptor
fel principal, garnituri

Coaste de vită la cuptor

Coastele de vită nu sunt la fel de populare precum cele de porc, și e păcat. Preparate chiar și numai cu minim de condimente (piper și eventual pudră de ceapă/usturoi), ies pline de savoare, dați-le o șansă!

Pentru 4-6 porții

Coastele se dau prin sare și condimente și se lasă câteva ore la rece. În lipsă de timp, puteți sări peste acest pas. O tavă se unge cu unt clarifiat sau altă grăsime, se pun coastele într-un singur strat, cu osul în jos.

Tava se acoperă mai întâi cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu, încercând să se închidă cât mai etanș. Dacă tava are capac, folosiți-l.

Se dă tava în cuptorul preîncălzit la 150 grade C pentru 2,5 ore. Se stinge focul și se lasă să mai stea forma în cuptor vreo jumătate de oră. Coastele gătite în acest mod ies fragede și suculente, se desprind cu ușurință de pe oase. E o combinație dintre coacere și înăbușire, datorită închiderii etanșe a tăvii. Dacă doriți, la sfârșitul coacerii puteți să descoperiți tava și să țineți câteva minute pornită funcția grill, pentru rumenire, dar și fără acest pas coastele sunt savuroase.


TOTAL: 1530 grame, 3883.2 calorii, 186 proteine, 293.8 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Coaste de vită la cuptor
Autor
Data publicării
Rating
41star1star1star1stargray Based on 34 Review(s)

Leave a Reply