Clătite verzi
salate, aperitive, diverse

Clătite verzi

Am văzut ideea pe instagram și mi-a plăcut. Cu prima ocazie am aplicat-o la rețeta mea preferată de clătite. Ce a ieșit, vedeți în poză. Gustul de spanac este destul de subtil, cred că se pot folosi și alte verdețuri, după gust, cum ar fi busuioc, leurdă ș.a. La servire recomand o pastă de brânză sărată și, eventual, pește afumat. Imediat m-am gândit la acest aperitiv, în varianta cu clătite verzi iese o combinație foarte frumoasă de culori, intrați și veți vedea.

Pentru 5 clătite cu diametrul de 20 cm

  • 3 ouă
  • 90 g mascarpone
  • 50 g spanac verde sau congelat (decongelat în prealabil și stors de apă)
  • un praf de sare

Într-un bol se mixează cu blenderul vertical toate componentele rețetei, până la obținerea unei compoziții de o culoare cât mai omogenă.

Se încinge o tigaie de clătite, se unge cu un pic de ulei de cocos sau unt clarifiat și se toarnă câte un polonic din compoziție, mișcând tigaia, pentru ca aluatul să se întindă uniform. Când clătita e gata pe o parte, se răstoarnă dintr-o mișcare într-o altă tigaie, încinsă și unsă și ea un pic. După ce clătita s-a rumenit și pe a doua parte, se ia tigaia de pe foc și se înclină deasupra unui platou, lăsând clătita să alunece pe el.

Aceste clătite ies elastice, perfecte pentru a fi rulate și umplute.


TOTAL: 325 grame, 760.2 calorii, 28.5 proteine, 70.7 lipide, 5.5 carbohidrati, 0.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Clătite verzi
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply