Plăcintă cu brânză sărată și mărar, fără făină
Am mai scris aici cât de mult îmi place combinația de brânză sărată, ceapă verde și mărar. Varianta de astăzi este una foarte simplă, întrucât nu conține făină de niciun fel. Este de fapt umplutura plăcintei clasice, fără aluat, coaptă în tavă, ca o budincă. Și zău că e minunată la gust, încercați-o și voi!
- 450 g brânză de vaci (dacă aveți de țară, e perfect)
- 150 g telemea de oi
- 4 ouă
- 2 fire de ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 1 lingură smântână
Brânza și telemeaua să sfărâmă într-un bol, se adaugă 3 ouă și verdeața tăiată mărunt.
Amestecul se omogenizează și se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bate 1 ou cu smântâna și se unge suprafața.
Se dă tava în cuptorul încins la 160 grade C și se ține până se rumenește suprafața (la mine a durat aproape 1 oră).
Se taie după ce s-a răcit.
TOTAL: 880 grame, 1741.7 calorii, 135.2 proteine, 121.2 lipide, 22.1 carbohidrati, 0.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
Am încercat şi eu aceasta reteta, dar am avut cu 100 gr mai putina branza vaci si an suplimentat cu putin mai multă telemea… drept urmare a ieşit cam sarata… Cu ce pot sa o manac ca sa nu mai sunt gustul atât de sarat ??
Îmi pare rău că a ieșit prea sărată. Poți să o mănânci în cantități mai mici. Eventual o servești ca aperitiv sub formă de cubulețe mici. Cred că merge bine cu roșii (peste care nu mai pui sare). Dacă ai prea multă, mai cheamă niște musafiri în weekend, să te ajute. 🙂