Pulpe de pui cu ceapă și muștar
fel principal, garnituri

Pulpe de pui cu ceapă și muștar

Aroma pe care o emană această mâncare, fiind la cuptor, este foarte apetisantă. Ceapa în combinație cu carne este mereu o variantă câștigătoare. Puteți prepara carnea marinată în acest fel și la grătar.

pentru 4 porții

  • 4 pulpe dezosate de pui (circa 800 g carne)
  • 100 g ceapă
  • 2 linguri de muștar (cu boabe sau fără, cum vă place, dar să nu aibă zahăr)
  • sare, condimente
  • ulei de măsline

Ceapa se curăță și se face piure, cu ajutorul unui tocător. Se amestecă bine cu muștarul, se adaugă un pic de ulei de măsline, dacă e nevoie. Trebuie să iasă o consistență nu foarte fluidă.

Carnea se sărează și se unge pe toate părțile cu piureul de ceapă și muștar. Se lasă la rece măcar pentru 2 ore (cel mai bine, peste noapte).

După timpul scurs, se scoate carnea și se mută într-o tavă. Bucățile de carne nu trebuie să fie înghesuite, așa că folosiți o tavă suficient de mare.

Se dă tava cu carne în cuptorul încins la 200 grade C, pentru circa o oră. Se mai întoarce pe parcursul coacerii, pentru o rumenire uniformă. Sosul de ceapă și muștar îl puteți folosi la servit.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pulpe de pui cu ceapă și muștar
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply