Pulpe de pui în sos de roșii
Dacă vă place combinația dintre carne și roșii, această rețetă este pentru voi. Pentru un rezultat deosebit, folosiți roșii cât mai bune la gust (în extra-sezon, eu prefer conservele produse în Italia).
Pentru 4 porții
- 4 pulpe dezosate de pui
- 400 g roșii decojite (sau 1 cutie de roșii decojite)
- 2-3 linguri de ulei de măsline, busuioc, sare
- un pic de green sugar, opțional
Pulpele se spală și se șterg bine cu prosoape de hârtie. Se sărează și se pun într-o tavă.
Roșiile se curăță de coajă și se mărunțesc. Sau se folosește o conservă de roșii mărunțite. Se adaugă uleiul de măsline și sarea. Dacă roșiile sunt acrișoare, se pune și o linguriță de îndulcitor. Se toarnă sosul de roșii peste pulpele de pui, se presară busuioc.
Tava se dă în cuptorul încins la 200 grade C pentru o oră. Dacă e nevoie, se ajustează temperatura în funcție de cuptor.
Serviți pulpele de pui fierbinți, alături de o garnitură din legume.
TOTAL: 880 grame, 990.2 calorii, 86.3 proteine, 64.6 lipide, 16.1 carbohidrati, 4.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.