Vafe crocante keto
deserturi, băuturi

Vafe crocante keto

Un dulce cu nostalgii. Mama nu avea aparat special și de aceea, am mâncat astfel de vafe mai mult prin vizite. Dar îmi plăceau maxim, erau crocante, cu aromă puternică de unt și vanilie. Recent le-am făcut în varianta keto și m-au ieșit la fel de bune, dar cu un conținut de carbohidrați muuult mai mic. Partea avantajoasă la aceste vafe e că se pot modela în mai multe feluri. Eu le-am făcut rulouri simple, coșulețe și cornete. Urmăriți pozele și explicațiile din textul rețetei, pentru a vedea cum am procedat.
Pentru prepararea lor aveți nevoie de o formă de făcut sărățele, există atât varianta simplă pentru aragaz (rotundă sau dreptunghiulară), cât și aparat electric (se mai găsește și sub denumirea de aparat de făcut cornete de înghețată).

Pentru 5-10 bucăți

Untul se topește și se amestecă cu celelalte componente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid, care nu-și păstrează forma atunci când cade din lingură.

Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să fie uns. Se pune câte 1 lingură din aluat (mai mult sau mai puțin plină, în funcție de aparat și rezultatul dorit), se închide și se lasă până la rumenirea uniformă a vafei. Aparatul pentru aragaz se va întoarce de câteva ori, pentru o coacere uniformă. Nu pot să spun timpul exact, vă orientați în funcție de aparatul propriu și temperatura setată (sau focul de pe aragaz). În orice caz, e chestie de secunde, nu minute. Aveți grijă, căci se ard foarte ușor!

Se scoate vafa rumenită cu ajutorul unei palete și în continuare se acționează (rapid) în funcție de rezultatul dorit.

Pentru coșulețe se va folosi fundul unui pahar. Vafa moale se așază pe acesta și se mulează ușor cu mâinile, dacă e nevoie. Pentru rulouri (țigarete), vafa se rulează cu degetele și se lasă la răcit. Pentru cornete de înghețată, aveți nevoie de o formă de con, pe care să înfășurați vafa fierbinte. De obicei, aparatul electric vine cu un astfel de con din plastic, sau se pot folosi conuri de patiserie, din inox sau tablă, cum am avut eu.


În toate 3 cazurile, vafele se vor întări după răcire, devenind crocante. Cornetele și coșulețele ies destul de fragile. așa că dacă le folosiți la înghețată, aceasta trebuie să fie mai moale, pentru a nu sparge vafele când le manevrați. O altă variantă, cel puțin pentru cornete, ar fi să le umpleți cu o cremă mai fermă. Găsiți aici o rețetă de cremă potrivită. Pentru umplere, cel mai ușor este să folosiți un poș de cofetărie. Rulourile se pot glazura la capete cu ciocolată neagră topită. Noi le preferăm simple.

Uitați ce simpatice mi-au ieșit, vă invit să le faceți și voi și să reveniți cu impresii, aici sau pe pagina de facebook a blogului!


TOTAL: 130 grame, 415.1 calorii, 12.7 proteine, 39.4 lipide, 5.6 carbohidrati, 2.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Vafe crocante keto
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Leave a Reply