Pulpe de rață confiate, cu gutui
fel principal, garnituri

Pulpe de rață confiate, cu gutui

Deși sună simandicos, această variantă simplificată a confit-ului de rață este alegerea perfectă pentru o masă mai specială. O să vedeți că se face fără niciun efort, fie că folosiți slow cooker-ul, fie cuptorul. Gustul cărnii gătite lent vreme îndelungată este nemaipomenit, iar timpul pe care NU-l petreci supraveghind gătitul este de neprețuit și poate fi alocat altor activități.
În mod normal se folosește mai multă grăsime de rață, dar deoarece nu am pus pulpele la păstrare, ci le-am servit imediat, am redus cantitatea de grăsime.

Pentru 4 porții

  • 4 pulpe de rață (800 g)
  • 1 gutuie mare (a mea a avut 300 g, feliată), opțional
  • 150 g grăsime de rață
  • sare, piper

Pulpele de rață se curăță de tuleie, se pot pârli, dacă e cazul, se spală și se șterg cu prosop de hârtie.

În vasul slow cooker-ului se pune grăsimea de rață și se pornește programul SLOW COOK, modul HIGH, 5 ore (sau se va folosi cuptorul, la treapta cu temperatură scăzută, de circa 100 grade C). După câteva minute, grăsimea se va topi și atunci se așază pulpele de rață. Se presară sare și piper. Se pune capacul și se uită de vas pentru 4 ore.
Gutuia se spală și se taie în 8 felii (vor veni 2 felii per porție). Se adaugă la pulpele de rață, cam o cu o oră înainte de încheierea programului.

După 5 ore în total, aveți pulpe de rață pătrunse și fragede, și felii aromate de gutuie.

Înainte de servire, se scot pulpele din grăsime și se rumenesc ușor într-o tigaie, pe ambele părți. La fel se procedează și cu feliile de gutuie.

Se servesc imediat, alături de ceva crudități sau fără nimic altceva.

Este un fel principal de efect, cu contrast de gusturi și texturi, potrivit pentru o masă festivă, cum ar fi cea de Crăciun. Desigur, puteți omite gutuile cu totul și folosi o altă garnitură după gustul personal.

Grăsimea din vas se va strecura într-un borcan și se va folosi la gătit. Este foarte bună și aromată, va da gust fenomenal mâncărurilor.


TOTAL: 1130 grame, 2183.3 calorii, 180 proteine, 121.2 lipide, 45 carbohidrati, 6 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pulpe de rață confiate, cu gutui
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply