Salam de biscuiți keto cu cafea
deserturi, băuturi

Salam de biscuiți keto cu cafea

Amatorilor de cafea sigur sigur le va plăcea acest desert! Încă sunt în dubii, dacă îmi place mai tare această variantă sau cea cu cacao.
Pentru îndulcirea salamului de biscuiți am folosit un nou îndulcitor pe care l-am primit recent spre testare, GrecoStevia. Este un mix de eritritol cu stevia, fără calorii, cu ingrediente 100% de origine naturală. Este concentrat (deci se folosesc cantități mici) și nu are deloc aftertaste, chiar și după tratare termică.

Pentru un salam ce se poate împărți în circa 10 felii

  • 3 albușuri
  • 30 g GrecoStevia (sau alt îndulcitor după gust)
  • 150 g făină de migdale
  • 3 gălbenușuri
  • 40 g GrecoStevia (sau alt îndulcitor după gust)
  • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 120 g unt
  • 1 lingură nes (eu am folosit decaf)
  • vanilie
  • 50 g miez de nucă sau alune de pădure, opțional.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și îndulcitorul, până se obține o bezea lucioasă. Se încorporează făina de migdale. Aluatul obținut se întinde pe hârtie de copt în strat subțire. Se coace în cuptorul preîncălzit la 160 grade C vreo 10-12 minute, sau până la rumenire. Aveți grijă, se arde foarte ușor. Se scoate la răcit, apoi se sfărâmă bucățele. Se lasă să se mai usuce la aer.

Se prepară crema: smântâna dulce se înfierbântă cu îndulcitorul, apoi se toarnă peste gălbenușuri, amestecând cu un tel. Compoziția se mută din nou in ibric și se pune pe foc mic.

Se amestecă mereu până când începe să se îngroașe. Se stinge focul și se adaugă untul, amestecând până la topirea lui, apoi nesul.

Peste crema călduță se pun bucățile de blat și miezul de nucă, dacă optați pentru el. Se amestecă bine, iar compoziția obținută se modelează sub formă de salam și se învelește în folie. Se dă la frigider pentru 2 ore sau la congelator pentru 20-30 de minute.

Înainte de servire salamul se poate tăvăli prin nucă de cocos (sau miez de nucă măcinat), atât pentru gust, cât și mai ales pentru a obține o suprafață nelipicioasă. Dar puteți omite acest pas.

Salamul de biscuiți keto se consumă cu măsură și se păstrează la rece.


TOTAL: 655 grame, 2688.4 calorii, 61.1 proteine, 264.1 lipide, 40.6 carbohidrati, 19.5 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salam de biscuiți keto cu cafea
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

Leave a Reply