Salată de varză nouă cu ridichi, castraveți și ouă fierte
O salată de primăvară ușurică, dar totuși consistentă. Legumele îi dau prospețime, iar ouăle, sațietate. Poate fi servită ca o cină lejeră. Minunată mai ales după Paști, pentru a folosi ouăle fierte.
Pentru 3-4 porții
- 200 g varză nouă
- 2 castraveți
- 3-4 ridichi
- 2 fire de ceapă verde
- 4 ouă fierte
- mărar, sare, suc de lămâie
- 140 g iaurt grecesc
- 2-3 linguri ulei de măsline
Varza nouă se taie fideluță, castraveții și ridichile, bastonașe. Ceapa verde, mărarul și ouăle fierte se toacă mărunt. Un gălbenuș se lasă deoparte pentru decor.
Se amestecă toate componentele și se asezonează cu sare și suc de lămâie. Se drege salata cu iaurt și ulei de măsline, sau doar cu ulei.
Se servește imediat.
TOTAL: 810 grame, 815.8 calorii, 38.3 proteine, 64 lipide, 26.7 carbohidrati, 6.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.