Salată de vinete cu ouă
Salata clasică de vinete, doar că preparată într-un mod un pic diferit. Adică în loc să folosim ouăle la maioneză, le fierbem și le mărunțim peste vinetele tocate. Rezultatul? Unul delicios de tot, încercați și vă veți convinge!
Pentru circa 4 porții
- 2 vinete (700 g)
- 2 ouă fierte tari
- ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- sare, suc de lămâie
- usturoi, opțional
Vinetele se coc pe plită sau la grătar, întorcându-le pe toate părțile. Eu am o tigaie de tablă pe care o folosesc de ani de zile numai pentru copt vinete. Acestea ies cu miros de fum, parcă ar fi făcute pe flacără.
Imediat după ce sunt coapte, vinetele se curăță cu ajutorul unui cuțit sau al unei linguri. Miezul obținut se lasă într-o strecurătoare, pentru drenarea lichidului amar și pentru a se mai răci.
După ce s-a răcit, miezul de vinete se toacă, folosind un cuțit de plastic sau lemn.
Ouăle fierte se curăță de coajă și se taie cubulețe mărunte.
Ceapa se toacă și ea mărunt, usturoiul se dă prin presă.
Se amestecă toate într-un castron, împreună cu uleiul, asezonând cu sare și suc de lămâie după gust.
Salata se poate servi imediat, dar are gust mai bun după ce stă la rece o vreme.
TOTAL: 520 grame, 524.3 calorii, 21.8 proteine, 33.6 lipide, 46.2 carbohidrati, 24.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.