Salată de vinete cu maioneză
salate, aperitive, diverse

Salată de vinete cu maioneză

O rețetă clasică, fără de care mulți dintre noi nu-și imaginează sezonul vinetelor. Cea mai bună salată iese cu vinetele coapte la grătarul cu lemne sau cărbuni. În condiții de apartament, se pot coace pe o tablă pe aragaz. În acest fel, avem acel miros subtil de fum care face salata de vinete să fie un deliciu. Încă un secret pentru un gust desăvârșit: vinetele trebuie curățate imediat după ce sunt coapte, cu ajutorul unui cuțit sau al unei linguri (și a unui ventilator, dacă simțiți nevoia 😀 ). Miezul se lasă la scurs într-o strecurătoare, ca zeama amară din vinete să se scurgă, iar miezul să rămână cât mai deschis la culoare.

Pentru circa 4 porții

  • 1 kg vinete (3-4 bucăți)
  • 1 porție de maioneză de casă
  • 1 ceapă mică sau 2 căței de usturoi (sau ambele)
  • sare

Vinetele se coc pe o tavă de sacrificiu pe aragaz, întorcându-le pe toate părțile. Le puteți coace direct la flacără, dacă așa obișnuiți.

Imediat după ce sunt coapte, vinetele se curăță cu ajutorul unui cuțit sau al unei linguri. Miezul obținut se lasă într-o strecurătoare, pentru drenarea lichidului amar și pentru a se mai răci.

După ce s-a răcit, miezul de vinete se toacă, folosind un cuțit de plastic sau lemn.

Se amestecă vinetele tocate cu maioneza și ceapa sau usturoiul tocate mărunt. Salata de vinete se poate servi imediat. Noua ne place mult unsă pe sărățele keto și cu telemea de oi.

Rezistă la rece 2-3 zile.


TOTAL: 1000 grame, 1332.1 calorii, 14.7 proteine, 118.7 lipide, 63.3 carbohidrati, 34.7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată de vinete cu maioneză
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)

Leave a Reply