Pâine din făină de migdale și psyllium
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Pâine din făină de migdale și psyllium

Rețeta o am dintr-un grup de rețete keto de pe facebook, cu mici modificări. Iese o pâine moale, cu coaja mai crocantă, seamănă cu pâinea din făină integrală, doar cu miezul un pic mai umed. Rețeta originală prevedea împărțirea aluatul în pâinici mai mici, însă eu am decis să fac o singură pâine într-o formă dreptunghiulară. Cel mai bine se păstrează la rece, iar înainte de servire să fie încălzită în prăjitorul de pâine. Merge de minune să o folosești la tartine, cu siguranță am s-o mai fac.

Pentru o pâine nu prea mare sau 3-4 pâinici mai mici, de circa 100-150 g fiecare

Într-un bol se amestecă făina de migdale, tărâțele de psyllium, praful de copt și sarea. Separat se bat ouăle cu furculița. Se păstrează puțin pentru uns, iar restul se toarnă peste amestecul uscat. Apoi se toarnă apa fierbinte. Se amestecă bine și se lasă vreo 10 minute să se umfle tărâțele.

Se încinge cuptorul la 170 grade C. Aluatul se transferă într-o tavă dreptunghiulară (a mea are 21 cm lungime) sau se modelează 3-4 pâinici, cu mâinile umede. Se unge suprafața cu ou bătut și se presară cu susan.

Se dă la cuptor pentru circa o oră. Se poate acoperi cu folie de aluminiu, dacă se rumenește prea repede.

Se taie după ce s-a răcit.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Pâine din făină de migdale și psyllium
Autor
Data publicării
Rating
41star1star1star1stargray Based on 39 Review(s)

Leave a Reply