Tocăniță de ardei copți cu smântână
fel principal, garnituri

Tocăniță de ardei copți cu smântână

O mâncare aromată, cu gust de toamnă. Se poate face și cu ardei gata copți de la borcan, sau din congelator, dacă aveți. În acest caz, e chiar o rețetă rapidă.
M-am inspirat de pe site-ul Rețete Papa Bun.

Pentru 2 porții:

  • 800 g ardei capia
  • 100 ml smântână dulce (30-35% grăsime)
  • 1-2 linguri ulei de măsline sau unt
  • 2 căței de usturoi

Ardeii se coc într-o tavă cu capac, la cuptor.

Se răcesc, se curăță de pielițe, cotor și semințe. Se pot rupe fâșii, eu i-am lăsat întregi. Se călesc un pic în ulei, apoi se adaugă smântâna.

Se mai țin pe foc 5 minute, se adaugă usturoiul pisat și se închide focul.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply