Salată de vinete fără maioneză
Ideea acestei salate am preluat-o de la Cristina Ioniță. Mereu aveam impresia că salata de vinete trebuie să aibă maioneză din belșug ca să fie bună la gust. Ei bine, este de ajuns un singur gălbenuș și mult mai puțin ulei, ca să obținem un rezultat nu mai puțin savuros decât salata clasică. Încercați-o și îmi veți da dreptate! Folosiți vinete proaspăt coapte (vara) sau din congelator ori borcan (iarna).
Pentru circa 4-6 porții
- 600-700 g miez de vânătă coaptă (eu am avut din borcan)
- 1 gălbenuș
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mică
- sare, suc de lămâie sau oțet, piper măcinat, după gust
Se mixează miezul copt de vinete cu gălbenușul și uleiul de măsline.
Se asezonează după gust cu sare și condimente, iar la sfârșit se pune ceapa tăiată mărunt.
Salata de vinete se poate servi imediat și se păstrează la rece maxim 2 zile.
TOTAL: 750 grame, 560.1 calorii, 8.9 proteine, 36.8 lipide, 62.4 carbohidrati, 17 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.