Salată de vinete în stil grecesc
Am mâncat această salată în Grecia și ne-a plăcut. Ingredientele au fost ușor de ghicit, astfel că am refăcut salata acasă cu prima ocazie.
- 2 vinete medii (cam 600-700 g)
- 1 ardei gras sau capia
- 1 ceapă mică
- 100 g brânză feta (merge și telemea de oi)
- ulei de măsline
- sare, piper măcinat, fulgi de ardei iute
- un pic de pătrunjel tocat, opțional
Vinetele se coc pe grătar, aragaz sau pe o tavă încinsă, cum preferați. Se curăță de coajă cât sunt fierbinți și se lasă la scurs și răcit într-o strecurătoare.
Ardeiul se taie cuburi sau fâșiuțe scurte. Ceapa se taie mărunt. Brânza feta se sfărâmă cu furculița.
După ce s-a răcit, vinetele se toacă grosier cu un cuțit de lemn sau plastic. Se amestecă bine cu legumele tăiate, brânza feta sfărâmată și uleiul de măsline.
Se potrivește de sare și piper după gust. Merge bine și niște pătrunjel tocat, dacă aveți.
TOTAL: 900 grame, 636 calorii, 24.3 proteine, 43 lipide, 46.9 carbohidrati, 24 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.