Salată marinată de vinete
Această salată o făceam des în vremurile de dinainte de LCHF. Numai că varianta de atunci conținea zahăr. Am decis să îl omit și am constatat că nici măcar nu i se simte lipsa.
Pentru circa 4 porții
- 2 vinete medii (cam 600-700 g)
- 2 l apă
- 2 linguri sare
- 1 ardei gras sau capia
- 1 ceapă mică
- 100 ml ulei de măsline
- 1-2 căței de usturoi
- 1-2 linguri suc de lămâie sau oțet
- sare, după gust
- pătrunjel sau mărar, după gust
Vinetele se taie de-a lungul în jumătăți sau sferturi, în dependență de grosimea lor. Apa cu sare se dă în clocot într-o oală încăpătoare, se fierb în ea vinetele timp de circa 5 minute. Se scot vinetele într-o strecurătoare.
După ce s-au scurs și s-au răcit, se taie cuburi.
Într-un castron se amestecă usturoiul pisat, sucul de lămâie, uleiul de măsline, verdeața, ardeiul și ceapa tăiate fâșii subțiri.
Apoi se adaugă vinetele și se amestecă bine, se potrivește de sare. Salata se lasă la rece pentru 1-2 ore, apoi se poate servi.
TOTAL: 945 grame, 1041.4 calorii, 8.3 proteine, 101.5 lipide, 50.6 carbohidrati, 26.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.