Salată marinată de vinete
salate, aperitive, diverse

Salată marinată de vinete

Această salată o făceam des în vremurile de dinainte de LCHF. Numai că varianta de atunci conținea zahăr. Am decis să îl omit și am constatat că nici măcar nu i se simte lipsa.

Pentru circa 4 porții

  • 2 vinete medii (cam 600-700 g)
  • 2 l apă
  • 2 linguri sare
  • 1 ardei gras sau capia
  • 1 ceapă mică
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1-2 linguri suc de lămâie sau oțet
  • sare, după gust
  • pătrunjel sau mărar, după gust

Vinetele se taie de-a lungul în jumătăți sau sferturi, în dependență de grosimea lor. Apa cu sare se dă în clocot într-o oală încăpătoare, se fierb în ea vinetele timp de circa 5 minute. Se scot vinetele într-o strecurătoare.

După ce s-au scurs și s-au răcit, se taie cuburi.

Într-un castron se amestecă usturoiul pisat, sucul de lămâie, uleiul de măsline, verdeața, ardeiul și ceapa tăiate fâșii subțiri.

Apoi se adaugă vinetele și se amestecă bine, se potrivește de sare. Salata se lasă la rece pentru 1-2 ore, apoi se poate servi.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salată marinată de vinete
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply