Sărățele cu cașcaval
Aceste sărățele au fost făcute cu dublu scop: pentru a scăpa de niște resturi din frigider și pentru a avea ceva de ronțăit la un drum lung. Rezultatul ne-a încântat peste măsură, astfel că vreau să împărtășesc și cu voi rețeta.
Pentru circa 55-60 de bucăți
- 400 g cașcaval ras
- 150 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 250-270 g făină de migdale
- 10 g praf de copt
- 15 g tărâțe de psyllium
Cașcavalul se topește la microunde (sau într-o oală pe foc mic) împreună cu crema de brânză.
Apoi se frământă la robot cu restul ingredientelor. Iese un aluat elastic.
Acesta se întinde între 2 covorașe de silicon (sau hârtii de copt), se taie sau se decupează cu o formă și se transferă într-o tavă pe hârtie de copt.
Sărățelele se ung cu ou bătut și se presară susan, apoi se dau în cuptorul încins la foc mediu (180 grade C).
Sunt gata când s-au rumenit.
Unele din ele se umflă frumos și arată ca niște pernițe:
Se pot consuma pe post de pâine în dieta low-carb. Se păstrează la rece.
TOTAL: 955 grame, 3396.2 calorii, 186.8 proteine, 286.3 lipide, 74.2 carbohidrati, 39 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.