Sărățele cu parmezan
Am vrut fac grisine, ca în rețeta din care m-am inspirat. Însă aluatul s-a deformat la copt, astfel că mi-au ieșit sărățele. Sunt minunate alături de o supă cremă, dar și servite cu salate tartinabile. Sunt bune și de luat la drum, într-un cuvânt: excelente, cu siguranță o să le mai fac de multe ori.
Pentru circa 10-15 bucăți
- 50 g parmezan ras (sau orice cașcaval maturat, dat prin răzătoarea mică)
- 20 g făină de cocos
- 50 g unt
- susan
Parmezanul ras se amestecă cu făina de cocos, apoi se încorporează untul moale, frământând cu mâinile până la obținerea unui aluat maleabil. Acesta se învelește în folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
După aceea, se întinde între 2 hârtii de copt (sau covorașe de silicon), se presară semințe de susan, care se apasă ușor cu degetele, ca să se lipească de aluat. Aluatul întins se taie fâșii (sau pătrate, cum doriți). Sărățelele se pun pe o tavă, pe hârtie de copt, și se coc la foc mic (150-160 grade C) timp de 10-12 minute. Atenție, se pot arde ușor.
Se servesc după răcirea completă. Se păstrează la temperatura camerei, într-un vas acoperit.
TOTAL: 120 grame, 640.2 calorii, 20.5 proteine, 53.6 lipide, 4 carbohidrati, 7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.
Bună ziua. Ador rețetele astea. Am o mică intrebare:
Dacă vreau o cantitate dublă sau triplă dublez/triplez cantitățile sau fac 2/3 aluaturi?
Valabil și pentru alte rețete.
Dacă îmi puteți da în privat adresa dvs de mail am și eu niște rețete care s-ar putea să vă placă. barbara.panco@gmail.com
Sărbători fericite.
Cu stimă.
Barbara Panco
Bună ziua și mulțumesc pentru aprecieri!
De obicei maxim dublez cantitățile de aluat. Dar dacă se poate, mai bine prepar de fiecare dată câte o porție, așa am un control mai bun asupra aluatului.
Puteți să-mi scrieți prin formularul de contact: https://retetelchf.ro/contact/
Sărbători fericite!
Natalia