Sărățele keto
Minunat de bune, seamănă la gust cu foitajul, deși nu au pic de făină de grâu în ele. Perfecte de luat la un picnic, ca gustare pentru drum sau în loc de pâine la micul dejun. Aluatul de acest tip se numește în engleză „fathead dough” și are multiple întrebuințări în alimentația keto/low-carb. Cu siguranță o să mai revin pe blog și cu alte rețete cu el. Sursa rețetei aici.
Pentru o tavă mare de cuptor (mie îmi ies 42 de bucăți)
- 400 g mozzarella*
- 50 g cașcaval
- 100 g cremă de brânză
- 140 g făină de migdale
- 40 g făină de cocos
- 2 ouă
- sare după gust
- 1 lingură semințe de in
- 2 linguri semințe de susan
Mozzarella și cașcavalul se dau prin răzătoare, se adaugă crema de brânză și se dă vasul la microunde** pentru câteva minute.
Se amestecă periodic, până la topirea compoziției.
Apoi se lasă un pic la răcit, se adaugă ouăle, făina de migdale și cea de cocos, semințele, sarea.
Se frământă un aluat un pic lipicios.
Aluatul obținut se întinde cu degetele pe o hârtie de copt în tava de aragaz (dacă vi se pare dificilă operațiunea, puteți întinde aluatul cu sucitorul, între 2 hârtii de copt).
Se dă la cuptorul încins la 160-170 grade C pentru 5 minute, ca să se mai întărească aluatul, apoi se trasează cu cuțitul linii orizontale și verticale.
Se lasă la copt până la rumenirea suprafeței. Atenție: vara, dacă nu se consumă în 2 zile, se vor ține la rece! După aceea se pot încălzi cu ușurință la microunde.
* alegeți o mozzarella mai tare, ca să o puteți da mai ușor prin răzătoare
** puteți topi brânzeturile într-o oală cu fundul gros, pe aragaz, la foc mic, amestecând continuu.
TOTAL: 870 grame, 3011.5 calorii, 168.3 proteine, 243.6 lipide, 57.8 carbohidrati, 26.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.