Tartă cu broccoli, bacon și brânză gorgonzola
Îmi plac mult tartele. Mi se par de efect, ideale pentru când vin musafiri, dar și pentru a fi luate la pachetul pentru serviciu. Și sunt atât de universale, se pot face cu atâtea feluri de umpluturi, încât e greu să te plictisești de ele.
- pentru crustă:
- 150 g făină de migdale
- 3 linguri de semințe de susan
- 50 g unt la temperatura camerei
- 1 lingură tărâțe de psyllium
- 1 ou mic
- sare
- pentru umplutură:
- 100 g bacon
- 200 g broccoli (broc
- 150 g brânză gorgonzola (sau oricare alta cu mucegai albastru)
- 3 ouă
- 200 ml smântână (dulce sau fermentată, de minim 25% grăsime)
- parmezan ras, opțional
Componentele crustei se amestecă bine până la obținerea unei bile de aluat.
Se întinde aluatul între 2 hârtii de copt,
apoi se scoate hârtia de deasupra, iar aluatul se transferă în tavă. Se formează o mică bordură de 1-2 cm.
Se dă forma în cuptorul încins la 170 grade C, pentru 6-8 minute.
Între timp, baconul se taie fâșii scurte și se călește un pic într-o tigaie, până devine crocant. Se adaugă broccoli desfăcut în buchețele mici, se mai ține pe foc vreo 2 minute, amestecând periodic. Se lasă fără capac.
Brânza se taie cuburi.
Se scoate forma din cuptor. Se împrăștie uniform pe crustă mai întâi baconul și broccoli, apoi cuburile de brânză. Se bat ouăle cu smântâna și se toarnă peste umplutură.
Se presară cu parmezan ras, și se dă forma din nou la cuptor, până când suprafața se prinde și se rumenește (la mine a durat 40 de minute).
Se servește fierbinte sau caldă.
TOTAL: 1100 grame, 3373.9 calorii, 125.3 proteine, 296.5 lipide, 69.3 carbohidrati, 32.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.