Tartă cu broccoli, bacon și brânză gorgonzola
fel principal, garnituri pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Tartă cu broccoli, bacon și brânză gorgonzola

Îmi plac mult tartele. Mi se par o mâncare de efect, ideale pentru când vin musafiri, dar și pentru a fi luate la pachetul pentru serviciu. Și sunt atât de universale, se pot face cu atâtea feluri de umpluturi, încât e greu să te plictisești de ele.

Pentru crustă

Pentru umplutură

  • 100 g bacon
  • 200 g broccoli
  • 150 g brânză gorgonzola (sau oricare alta cu mucegai albastru)
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână (dulce sau fermentată, de minim 25% grăsime)
  • parmezan ras, opțional

Componentele crustei se amestecă bine până la obținerea unei bile de aluat.

Se întinde aluatul între 2 hârtii de copt,

apoi se scoate hârtia de deasupra, iar aluatul se transferă în tavă. Se formează o mică bordură de 1-2 cm.

Se dă forma în cuptorul încins la 170 grade C, pentru 6-8 minute.

Între timp, baconul se taie fâșii scurte și se călește un pic într-o tigaie, până devine crocant. Se adaugă broccoli desfăcut în buchețele mici, se mai ține pe foc vreo 2 minute, amestecând periodic. Se lasă fără capac.

 

Brânza se taie cuburi.

Se scoate forma din cuptor. Se împrăștie uniform pe crustă mai întâi baconul și broccoli, apoi cuburile de brânză. Se bat ouăle cu smântâna și se toarnă peste umplutură.

 

Se presară cu parmezan ras, și se dă forma din nou la cuptor, până când suprafața se prinde și se rumenește (la mine a durat 40 de minute).

Se servește fierbinte sau caldă.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tartă cu broccoli, bacon și brânză gorgonzola
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply