Tartă low-carb cu afine
deserturi, băuturi

Tartă low-carb cu afine

Indiferent ce rețetă de aluat folosiți pentru bază, această tartă este un deliciu fără gluten care nu îngrașă.* O puteți prepara în același mod cu zmeură sau căpșuni. Sau, dacă țineți un regim low carb mai liberal, puteți pune un măr granny smith feliat subțire.

Pentru 8-12 porții

Aluat:

sau

Umplutură:

  • 200 g afine proaspete
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
  • 1-2 linguri îndulcitor pulbere
  • esență de vanilie

Se spală afinele și se lasă la zvântat pe un prosop de hârtie.

Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă de tartă sau una cu pereți detașabili (diametru 25-26 cm), se pune un cerc tăiat din hârtie de copt, care se unge cu unt. Apoi se întinde aluatul obținut, formând o bază și niște borduri de circa 2 cm.

Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C.

Apoi se scoate și se toarnă cu atenție amestecul de smântână lichidă, ouă, îndulcitor și vanilie. Se răsfiră afinele uniform.

Se coace la 170 grade C până se prinde suprafața. Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat că ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii.

Tarta se servește rece.

* Dacă nu o combinați la aceeași masă cu alimente bogate în carbohidrați

 

Special pentru cititorii blogului Rețete LCHF magazinul NoSugarShop.ro oferă un cod de reducere de 5% la orice comandă: ReteteLCHF5.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply