Tartă low-carb cu afine
deserturi, băuturi

Tartă low-carb cu afine

Indiferent ce rețetă de aluat folosiți pentru bază, această tartă este un deliciu fără gluten care nu îngrașă.* O puteți prepara în același mod cu zmeură sau căpșuni. Sau, dacă țineți un regim low carb mai liberal, puteți pune un măr granny smith feliat subțire.

Pentru 8-12 porții

sau

Se spală afinele și se lasă la zvântat pe un prosop de hârtie.

Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă de tartă sau una cu pereți detașabili (diametru 25-26 cm), se pune un cerc tăiat din hârtie de copt, care se unge cu unt. Apoi se întinde aluatul obținut, formând o bază și niște borduri de circa 2 cm.

Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C.

Apoi se scoate și se toarnă cu atenție amestecul de smântână lichidă, ouă, îndulcitor și vanilie. Se răsfiră afinele uniform.

Se coace la 170 grade C până se prinde suprafața. Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat că ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii.

Tarta se servește rece.

* Dacă nu o combinați la aceeași masă cu alimente bogate în carbohidrați

** Puteți folosi și afine congelate, doar le lăsați la temperatura camerei vreun sfert de oră înainte de a le pune pe tartă.


TOTAL (varianta cu făină de cocos): 860 grame, 2061.8 calorii, 53.3 proteine, 179.4 lipide, 48.8 carbohidrati, 44.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

TOTAL (varianta cu făină de migdale): 900 grame, 2491.1 calorii, 68 proteine, 240.7 lipide, 41.8 carbohidrati, 25.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tartă low-carb cu afine
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 27 Review(s)

Leave a Reply