Omletă cu ciuperci
fel principal, garnituri

Omletă cu ciuperci

Omleta este un fel de mâncare foarte rapid, potrivit în orice dietă. Se poate „personaliza” după gustul fiecăruia. Azi vă propun omleta cu ciuperci. Simplă, hrănitoare și bună. Dacă folosiți cremă de cocos, aveți un preparat LCHF fără lactate.

Pentru 2 porții:

Într-o tigaie se pun ciupercile tăiate feliuțe, se sărează și se acoperă cu capac. În câteva minute ciupercile vor fi pline de apă, se lasă pe foc mediu până ce aceasta se evaporă. Apoi se adaugă uleiul de cocos sau untul clarifiat.

Se sotează până se rumenesc ușor, amestecând periodic.
Într-un bol se amestecă ușor ouăle cu smântâna și sarea. Se toarnă peste ciuperci. Se acoperă cu capac și se ține pe foc mic cam 3-4 minute, până se prinde toată suprafața.
Înainte de servire se poate presăra cu parmezan ras.


TOTAL: 495 grame, 478.6 calorii, 28.6 proteine, 36.1 lipide, 10.7 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Omletă cu ciuperci
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply